Äntligen körkort!

Idag var jag tvungen att vara ledig ifrån praktiken för att åka till Uppsala och skriva teoriprov. Som tur var klarade jag det så nu har jag äntligen körkort. Det känns så himla bra! Körkortet kommer verkligen underlätta och göra min vardag mycket enklare. Det ska firas ikväll med släktingarna. Vi ska äta middag och sedan fika tillsammans. Kusinerna Matilda, Felix och Linnea är redan här så nu ska jag leka med dem små busungarna. Ha det så bra!


Svar på kommentar


Som ni kanske läst ska jag snart börja på min nya arbetsplats. För ungefär en månad sedan slutade jag att arbeta på Nickis Äventyrslek eftersom jag blev erbjuden ett jobb på Arlanda. Efter att arbetat på Nickis Äventyrslek i mer än ett år kände jag att det skulle vara roligt att prova något nytt. Det känns roligt att börja på en ny arbetsplats, träffa nya människor och få nya erfarenheter. På Arlanda kommer jag arbeta på företaget Sodexo som städar flygplan.


God morgon!

Idag stannade jag hemma ifrån praktiken eftersom jag inte känner mig helt frisk. Känns onödigt att riskera att bli ännu sjukare och smitta barnen. Efter att sovit ut ordentligt sitter jag just nu och pluggar. Försöker hålla humöret uppe och tänka positivt. Vägrar bli sjuk tills helgen då det är dags för min första arbetsdag på Arlanda. Ha det bra!



Ikväll klockan 21.00


Måndag

Efter att spenderat en händelserik helg hemma i Uppsala tillsammans med familj och vänner åkte jag tillbaka till Märsta igårkväll för att återgå till praktiken igen. Idag har det varit full fart hela dagen och vi har varit till badhuset där barnen fick leka och lära sig att simma. Kvällen har jag spenderat hemma hos min faster. Där bjöds det på en god middag och mycket skratt. Jag trivs verkligen här hemma hos farmor och farfar! På Onsdag kommer min kusin Felix hit. Det ska bli roligt att träffa den lilla busungen! Hoppas att allt är bra med er och att ni haft en bra dag!


Julkänslor

Idag har vi alla hjälpts åt att städa och pynta i huset inför första advent imorgon. Äntligen börjar jag få lite julkänslor. Det ända som saknas nu är lite snö på marken. Hoppas alla får en mysig första advent imorgon.


Lördagens planer

Som jag nämde tidigare idag ska vi fira Natasha som nyligen fyllt år ikväll. Senare ikväll ska vi alla ta tåget till Stockholm där vi bokat bort på den Italienska resturangen Langolo och efter middagen blir det självklart utgång. Jag ser fram emot en trevlig kväll med tjejerna. Nu ska jag lyssna på musik och börja förbereda mig inför kvällen.


Wellaflex

Jag köpte nyligen Wellaflex som hjälper till att återställa håret. Kändes onödigt att använda värmeskydd när jag inte använder plattång längre. Rekommenderar den eftersom den både reparerar, ger håret glans och doftar fräscht.


Fredagen

Igår var det roligt att komma hem till Uppsala och träffa familj och vänner. Efter att ätit middag med familjen åkte jag hem till Julia där alla tjejerna befann sig. Det var mindre roligt att vakna upp i mitt stökiga rum i morse. Så det måste städas idag! Senare ikväll är det planerat att vi tjejer ska fira Natasha som nyligen fyllt år. Ha det bra!


Onsdag

Idag har jag haft ännu en bra dag på praktiken. Mina dagar är fyllda med mycket skratt, bus och många kramar. Alla barnen sprider så mycket glädje! Redan första helgen i December ska jag börja arbeta på mitt nya jobb på Arlanda så idag efter praktiken åkte jag och provade ut mina arbetskläder och hämtade ut min badge. Det känns skönt att ha de sista förberedelserna klara så jag kan börja jobba så snart som möjligt. Hoppas allt är bra med er!


Tisdag

Igår var jag helt slut efter första dagen på praktiken. Råkade somna när jag kom hem och sov i nästan tre timmar innan jag vaknade igen. Så det var inte konstigt att jag inte kunde somna senare på kvällen. Andra dagen på praktiken gick precis lika bra som den första. Dagen har bestått av pyssel, lek och bus hela dagen. Det känns roligt att lära känna alla barnen och lärarna bättre. När dagen var slut följde kusinerna med hem till farmor och farfar där vi umgicks och åt middag tillsammans. Nu har jag precis varit ute på en lång springtur så nu förtjänar jag en lång skön dusch innan jag bäddar ner mig i sängen. Tyvärr har jag inte några bilder att bjuda på. Ha det så bra allihopa!


Måndag

Första dagen på praktiken gick jätte bra! Alla barnen och lärarna var jätte trevliga så där kommer jag verkligen trivas. Nu har jag kommit hem till farmor och farfar igen och just nu tittar jag på finalen i ensam mamma söker.



Filmtips

Innan jag somnade igårkväll såg jag filmen Exraordinary Measures. Den handlar om advokaten John Crowley som har tre barn tillsammans med frun Aileen, en flicka och två pojkar. Deras son och dotter lider av en obotlig sjukdom. Men John och Aileen gör allt de kan för att deras barn ska ha det så bra som möjligt och kämpar för att hitta ett botemedel som ska rädda deras liv. Det var faktiskt en utav de bästa filmerna jag sett på länge. Det var en sådan film då tårarna inte var långt borta. Jag rekommenderar verkligen den! Titta på trailern för att se mer!


God morgon!

Idag ska jag packa väskan och flytta hem till farmor och farfar där jag ska bo de kommande åtta veckorna eftersom jag kommer ha praktik i Märsta. Jag ska praktisera i en klass på Orionskolan där eleverna går i sexårsverksamheten. Det ska bli skönt att komma bort ifrån den vanliga vardagen ett tag och ha gott om tid för att ta hand om mig själv och umgås med släkten. Framöver är det även planerat att jag ska börja jobba på mitt nya jobb på Arlanda varannnan helg. Men självklart kommer jag åka hem på helgerna för att umgås med vännerna och träffa familjen. Jag ser redan fram emot nästa helg då jag ska åka till Stockholm tillsammans med alla tjejerna för att äta middag och sedan utgång för at fira Natashas födelsedag. Det är alltså så mitt liv kommer se ut framöver. Ha det så bra!




Fredagen

Igår hade jag en jätte trevlig kväll tillsammans med tjejerna. Efter att vi ätit en trerätters middag och förfestat hemma hos Julia åkte vi till Flustret där Adrian Lux spelade. Musiken var riktigt bra och vi dansade hela kvällen. Trots att det blev sent igår vaknade jag redan vid klockan tio idag. Känner mig jätte trött men det var omöjligt att somna om igen. Jag får lägga mig i tid ikväll istället efter att jag varit hemma hos min faster på släktträff. Jag blev inge vidare på vimmelbilderna igår men här är i alla fall tre stycken bilder från kvällen. Ha det så bra allihop!






Adrian Lux

För en vecka sedan bestämde sig jag och tjejerna för att inte gå ut på krogen de två kommande helgerna. Men eftersom Adrian Lux kommer till Flustret ikväll blir det ett undantag. Ser fram emot en trevlig kväll med tjejerna!


Äntligen helg

Nu har jag kommit hem igen efter att varit i skolan och gjort provet i samhällskunskap. Det kändes bättre än vad jag förväntat mig så nu är det bara att hoppas på ett bra resultat. Det ska bli så himla skönt att slippa skolan ett tag framöver och komma ut på praktik istället de kommande veckorna. Det känns även roligt att det äntligen är helg. Ikväll ska jag hem till Julia för att äta middag tillsammans med tjejerna innan utgång. Nu ska jag börja förbereda lite inför middagen ikväll. Jag tänkte överraska tjejerna med något gott. Men jag tänker inte avslöja vad det är!


Torsdag

De senaste dagarna har jag ägnat mycket tid åt att plugga till provet i samhällskunskap på Fredag. Så nu slipper jag känna mig oförberedd inför provet imorgon. I morse kände jag mig inte helt frisk när jag vaknade men jag hoppas att jag mår bättre tills helgen för imorgon blir det förmodligen middag och utgång med tjejerna och på Lördag är det födelsedagsfirande med släkten som är planerat. Det vill jag inte missa! Ikväll ska jag och familjen äta middag hemma hos min bror för att fira hans flickväns barn som fyller år idag. Hoppas att alla ni läsare får en bra dag!



Började dagen med att titta på några avsnitt av Audrina


Onsdag

Idag åkte jag till skolan för att hålla i två föreläsningar tillsammans med Josefin eftersom det var hälsodagar i skolan. Just nu känner jag för att gå ut på en promanad i det fina vädret men eftersom jag ska träna med mamma senare ikväll får det vänta. Jag har glömt att berätta att jag har som projektarbete i skolan att vara min mammas personliga tränare i en period framöver. Vi började för ungefär två veckor sedan och det har redan visat resultat. Mamma är jätte duktig och jag hoppas verkligen att hon når sitt mål till våren. Det ska jag hjälpa henne med.


God morgon!

Nu har jag vaknat efter yttligare en skön sovmorgon. Idag är jag i alla fall tvungen att åka till skolan för att ha en lektion i naturvetenskap innan jag slutar. Efter skolan ska jag åka hem till Carro för att umgås med henne. Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på min nya högtalare för skön musik får en alltid att vakna till ordentligt. Ha det bra!



Bild på Josefin och mig från bargatan i Kos


Måndag

Idag har jag varit ledig eftersom jag och Josefin är klara med allt arbete inför hälsodagarna. Istället har jag spenderat dagen tillsammans med mamma. Efter en skön sovmorgon i morse åkte vi till stan för att köpa födelsedagspresenter inför alla fördelsedagsfiranden i helgen och självklart blev det lite shopping också. Under eftermiddagen har jag varit duktig och pluggat samhällskunskap eftersom vi har prov på Fredag och letat praktikplats. Ha det så bra allihop!



Ikväll ska jag massera mamma och prova min nya massageolja ifrån Axelsons


Sommar 2011

Jag hade inte speciellt många bilder på datorn men här är i alla fall en liten återblick på sommaren 2011. Det blev en väldigt händelserik sommar som jag sent kommer att glömma. Längtar redan tills nästa sommar!



































Tillbaka på blogg.se

Nu är jag tillbaka hos blogg.se igen! Det var bara på grund av ett missförstånd som jag bytte till nattstad. Så därför bytte jag tillbaka så snabbt som möjligt för det är här jag trivs bäst. Idag har jag spenderat största delen av dagen hos frisören. Jag klippte mig som vanligt på Salong S. Nu är utväxten och de slitna topparna borta. Min frisör föreslog även att jag skulle byta bena. Det blev fint men det känns lite ovant i början. Ikväll har jag bestämt mig för att bara stanna hemma eftersom jag inte känt mig helt frisk de senaste dagarna. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon.









Bjuder på bilder ifrån Hälsomässan i Fredags


Musik




Fredagen

Igår avslutades skolveckan med att jag åkte på hälsomässa tillsammans med klassen i Stockholm. Vi fick ta del av vad olika företag hade att erbjuda och se roliga uppträdanden. Jag köpte även en ny massageolja ifrån Axelsons. Senare på kvällen åkte jag hem till Lisa där vi var ett gäng tjejer som åt middag och hade en mysig hemmakväll tillsammans. Nu måste jag göra mig klar och åka mot frisören. Jag ska äntligen få färga och klippa håret.


DKNY

Letat efter en ny parfym ett bra tag och har äntligen bestämt mig för parfymen DKNY Golden Delicious. Får se om jag köper den själv eller om jag skriver den högst upp på önskelistan. Om jag nu lyckas vänta ända fram tills jul.


Onsdag

Efter att sovit dåligt under natten var det inte speciellt lätt att kliva upp ur sängen i morse. Men som tur var hade jag bara en lektion i samhällskunskap innan jag slutade. Nu har jag kommit hem och har precis ätit lunch så jag orkar plugga ordentligt tills mina föräldrar kommer hem. Då ska jag och mamma ut på vår vanliga promenad. Kanske jag lyckas övertyga henne om att springa idag istället? Det återstår att se. Hoppas allt är bra mer er!



God natt

Soppan blev jätte god så den kommer vi garanterat laga igen. Jag rekomenderar verkligen den! Efter middagen avslutade jag dagen med att städa mitt rum som jag inte orkat lägga någon energi på den senaste tiden. Nu är det städat igen och jag ser fram emot att sova gott i min nybäddade säng inatt. Nu ska jag ta en dusch och sedan bädda ner mig i sängen framför tvn. Det är jag absolut värd efter idag! Hoppas alla får en trevlig kväll.


Tisdag

Idag har jag spenderat största delen av dagen på trafikverket för att skiva teoriprov och köra upp. Dagen började inte speciellt bra efter att jag fått bara några få poäng ifrån godkänt på provet men jag klarade i alla fall uppkörningen som tur var! Det känns skönt att ha ett moment avklarat och vara ett steg närmare körkortet. När jag kom hem igen gick jag ut på en långpromenad tillsammans med mamma. Nu ska vi laga svampsoppa för första gången. Det tyckte vi passade bra efter att varit ute i det mörka och kalla vädret. Receptet på soppan hittade vi på recept.nu. Håller tummarna att vi lyckas lika bra som de gjorde igår på halv åtta hos mig. Ha det så bra!


Krämig svampsoppa