Fredag

Nu har jag precis kommit hem efter en heldag på jobbet. Eftersom jag blivit sjuk den senaste tiden blir det lugnt ikväll. Jag ska bara ut och äta tillsammans med Julia och Natasha som är i Uppsala och hälsar på ifrån Skåne under sportlovet. Trots att jag är sjuk ska jag jobba hela kommande helgen så efter middagen med tjejerna måste jag åka hem igen för att försöka krya på mig tills dess medans tjejerna ska ut på krogen. Hoppas alla får en trevlig kväll ♥


God morgon!

I Tisdags gick det jätte bra att laga middagen som jag nämnde i det tidigare inlägget. Jag lagade ädelostfyllda kycklingfiléer med pasta som hela familjen tycker om. Efter middagen åkte jag hem till Julia för att ha en myskväll och sova där. Igår åkte jag in till stan för att träffa Malina. Vi tittade runt i affärer utan att hitta något och sedan åt middag på dragon palace. Det var lika trevligt som alltid! Idag ska jag åka in till stan för att äta lunch tillsammans med Carro innan jag börjar jobba. Sedan måste jag tyvärr jobba resten av kvällen. Hoppas allt är bra med er


Storstädning

Hela förmiddagen har jag sysselsatt mig med att packa upp väskor och städat mitt rum medans jag lyssnat på Septempers nya album, Love CPR. Det känns skönt att vara hemma igen i min vanliga miljö och vardag trots att jag haft fyra roliga praktikveckor i Märsta och Sollefteå. Eftersom jag ska jobba största delen av lovet ska jag njuta fullt ut av ledigheten framöver. Men nu måste jag återgå till städningen igen och även försöka leta efter ett bra recept till middagen ikväll eftersom jag ska överaska familjen med en måltid när dem kommer hem ifrån jobbet.


Helgen

Som jag nämnde i det tidigare inlägget var jag på fest hemma hos Amanda i Lördags. Det blev en lyckad kväll och det var roligt att träffa alla igen. Sedan var jag tvungen att jobba hela Söndagen innan jag åkte tillbaka till Amanda igen för att ha en myskväll med tjejerna. När jag kom hem ïfrån henne igår gick jag ut på en promenad tillsammans med mamma. Inatt har jag sovit tretton sköna timmar i min egna säng. Det behövde jag verkligen!




Party all night

Imorse var jag tvungen att jobba fastän jag kom hem så himla sent igår. Men nu är jobbet avklarat och äntligen kan jag njuta utav helgen. Ikväll är det fest med tjejerna som gäller. Eftersom Amandas förälldrar är i Thailand ska vi passa på att vara där. Jag hoppas att det blir en lyckad kväll och jag hoppas att alla får en trevlig kväll!


Mot Uppsala!

Nu har vi lämnat Österåsens hälsohem. Taxin släppte precis av oss vid Långseles tågstation. Självklart blev tåget 45 minuter försenat. Vilket betyder att vi inte kommer komma hem förrän efter sex imorgon. När vi kommit på tåget ska vi ta en mysig fika innan vi somnar. Jag måste försöka sova några timmar för att jag ska orka jobba imorgon.




Bad/Bastu

Det enda som stod på schemat idag var en samling i stora salen för att säga hejdå till alla gruppmedlemmarna innan dem återvänder hem igen eftersom massagekurserna blev inställda. Jag hoppas verkligen att alla lyckas ändra sin livsstil och att alla mår bättre när dem återkommer till Österåsens hälsohem igen i april. Jag kände att alla i gruppen hade en bra inställning och stark vilja så jag hoppas verkligen att dem klarar det. Efter att alla åkt hem gick vi till badhuset. Vi badade länge och sedan bastade innan vi gick tillbaka till rummet igen. Nu känns det tomt när alla gästerna åkt hem men snart kommer alla gästerna som ska vara här på en weekend för återhämtning.






Morgonpromenad

Medans Josefin somnade så gulligt i sängen efter frukosten kunde jag inte låta bli att ge mig ut på en långpromenad ute i det fina vädret. Det var nästan tjugo minusgrader kallt ute men solens strålar värmde jätte skönt. Ute på promenadslingorna träffade jag på flera av dem trevliga gruppmedlemmarna. Fastän det ska bli skönt att komma hem idag kommer jag sakna livsstilen och alla människorna som jag träffat här under veckan.


God morgon!

Idag är det sista dagen för oss här på Österåsens hälsohem. I morse kunde man välja mellan att antingen gå på vattengympa elller Aerobic. Eftersom vi kört vattengympa två gånger tidigare den här veckan valde vi Aerobic idag. Vi tog även en sväng förbi gymmet innan vi gick till frukosten. Idag har vi en lång dag farmför oss eftersom tåget hem inte går förrän 23.40 och tyvärr var alla massagekurser inställda som skulle varit idag. Så istället får vi sysselsätta oss med bad, långa promenader och att storstäda vårat rum. Det behövs verkligen efter veckan.


Vattengympa

Eftersom det var så roligt med vattengympa igår startade vi även den här dagen med det. Idag är det den dagen på bas veckan som alla gästerna inriktar sig på återhämtning som jag berättade om igår. Vi kommer få vara med på flera föreläsningar som bland annat handlar om stresshantering, sömn/avspänning och mindfulness. Vi kommer även få prova på medicinsk yoga som jag aldrig testat tidigare. Mindfulness är närvaroträning.




Powerwalk

Då var den tredje dagen här på Österåsens hälsohem avklarad. Måste säga att alla föreläsningar som vi varit på dem här dagarna har varit väldigt givande. Jag har lärt mig mycket nytt om kost, träning och mycket annat kring det. Stavgången tillsammans med dem andra gruppmedlemmarna idag var jätte trevlig trots att det inte var lika fint väder idag som det varit dem tidigare dagarna. Som tur är ska det bli fint väder dem två sista dagarna här.






Vinterland

Idag är det den dagen på bas veckan som gästerna får inrikta sig på kost. "Bas vecka" som jag även nämn tidigare är den första veckan som gästerna besöker hälsohemmet för att få grundläggande information om kost, fysisk avtivitet och återhämtning innan de ändrar sin livsstil. Under dagen kommer vi få vara med på två föreläsningar som handlar om kost. Efter den sista föreläsningen ska vi ut på stavgång tillsammans med våra gruppmedlemmar. Tidigt i morse var vi även på vattengympa och vi har precis varit ute på en uppfriskande promenad tillsammans med den andra praktikanten som också bor här på hälsohemmet. Vi gick på en utav promenadslingorna som finns i närheten av hälsohemmet. På vägen fanns det en fin utsiktsplats där det var utsikt över samhället och även slalombacken där Paralympic Winter World Cup just nu befinner sig. Hoppas alla får en bra dag ♥




Andra dagen på praktiken

Efter Victorias besök på hälsohemmet återgick allt till det vanliga igen. Efter vår sista föreläsning efter lunch som handlade om hur man blir tobaksfri gick jag och Josefin till den stora gymnastiksalen för att spela badminton. Vi gick även till gymmet för att styrketräna. Nu har vi precis ätit middag och ska snart till badhuset för att basta.






Kronprinsessan Victoria

Idag är den dagen på basveckan som gästerna får inrikta sig på fysisk aktivitet. Dagen startade med en föreläsning som skulle motivera medlemmarna i gruppen att börja träna och sedan fick alla sätta upp olika mål och bestämma sig för hur deras träningshema ska se ut dem kommande veckorna när dem ska leva sin ändrade livsstil hemma innan återbesöket på Österåsens hälsohem i April. Efter det var det dags besöket av kronprinessas Victoria som alla sett fram emot. Under besöket ska hon äta lunch här och sedan rista in sitt namn i en av kungastenarna som ligger i närheten av hälsohemmet som är en tradition här på Österåsens hälsohem. Hoppas alla får en bra dag ♥






Första dagen på praktiken

Imorse gick vi ut på en promenad trots kylan. Det fick oss att piggna till ordentligt efter att vi bara sovit fem timmar i natt. Idag har vi fått träffa alla gruppmedlemmarna som vi kommer följa under veckan, vår handledare och en annan praktikant som ska vara här i fem veckor. Alla var precis lika trevliga som vi förväntat oss. Ha det så bra!








God morgon!

Imorse stod väckarklockan på klockan sju för att vi skulle hinna äta frukostbuffén som serverades i matsalen. Nu börjar solen skina upp över träden och vi hade planerat att ta en skön morgonpromenad efter frukosten men dem kyliga minusgraderna ute börjar göra oss osäkra. I natt när vi kom hit var det hela 26 minusgrader.


Glad alla hjärtans dag ♥

När vi kom till hälsohemmet igår fick vi ett shema över hur vår vecka kommer se ut. Förutom fysiska aktiviteter som vattengympa, aerobic och spinning kommer vi få vara med på en del föreläsningar och lära oss enkel massage under veckan. Det är bland annat föreläsningar om kost, hur man blir tobaksfri och stresshantering. Vi kommer även få prova på mer annurlunda aktiviteter som musikmeditation och medicinsk yoga. Hoppas alla får en bra dag!


Österåsens hälsohem

Nu har vi äntligen kommit fram till Österåsens hälsohem. Det kändes skönt att bli avsläppta av taxin vid huvudentrén efter en sex timmars tågresa till Sollefteå. Eftersom frukostbuffén serveras vid klockan åtta imorgon tänkte vi lägga oss snart. Imorgon är det en föreläsning om livstilsförändring och ett informationsmöte som står på schemat. Dagen kommer även avslutas med en trevlig rundvandring i området. Det lär Josefin och jag behöva.






Dagens shopping

Det var evigheter sedan jag var på stan och spenderade pengar på kläder senast så därför spenderades en del tusenlappar idag. Jag fottade några utav plaggen som ni ser nedanför. Resten kommer förmodligen på bild inom kort. Utöver det som jag visat köpte jag en jacka, bikini, adidasbyxor och en mysig fleecetröja. Många utav plaggen kommer jag ha väldigt bra användning av framöver. Framförallt dem sköna ytterklädern i Sollefteå.







Mössa - Intersport 250:-
 Vantar - Team sportia 399:-
Nudie jeans - Holmlunds 999:-
Kofta - Indiska 399:-


Mobilt bredband

Ibland är det positivt att ha en pappa som inte kan säga nej till telefonförsäljare. När jag kom hem ifrån praktiken i Fredags fick jag reda på att jag fått ett eget mobilt bredband från Tele2. Äntligen kan jag använda min dator när jag vill och slippa höra hans tjat om att jag använder hans bredband för mycket. Det betyder även att jag kan uppdatera här i bloggen under veckan när jag är i Sollefteå. Hoppas alla ni läsare haft en bra dag ♥


Söndag

Vår handledare som vi ska ha under praktiken den kommande veckan skickade precis ett mail där hon berättade att vi skulle förbereda oss för inför en kylig vecka i Sollefteå med mycket snö. Trots att det skulle bli soligt skulle det bli kallare än tio minus grader. Så imorgon ska jag åka och handla det som jag behöver. Hon berättade även att hälsohemmet kommer att ta emot landslag som ska tävla i Paralympic Winter World Cup under veckan och att kronprinsessan Viktoria skulle komma på besök på Tisdag. Så förutom att hjälpa till att förbereda inför det ska vi få vara med på gästernas pogram stora delar av veckan. Jag ser fram emot en rolig vecka med Josefin!


Tidsfördriv

Imorse vaknade jag av att jobbet ringde och meddelade att jag var tvungen att jobba. Efter jag slutat tog jag en sväng förbi stan för att titta efter en väska och sola solarium innan jag åkte hem igen. Igår lånade jag Carolina Gynnings bok Ego women utav min faster så nu har jag några böcker att sysselsätta mig med under dem långa tågresorna som jag har framför mig den kommande veckan. Hoppas alla haft en bra dag


Borta bra men hemma bäst

Idag var det egentligen planerat att jag skulle träffa Malina som jag inte träffat på evigheter men eftersom jag kom hem så sent ifrån Märsta bestämde vi oss för att ses någon annan dag. Fastän jag inte haft någon hemlängtan under veckan var det väldigt skönt att komma hem. Tyvärr hinner jag inte vara hemma speciellt många dagar innan jag ska åka iväg igen. Men tillräckligt så jag hinner umgås med familjen och gosa med katterna. Nu har jag och mamma precis ätit middag och nu ska jag börja packa upp mina väskor innan det är dags att packa dem igen.














Tillbaka till Uppsala

Dem tre veckorna som jag spenderat här i Märsta under praktiken har gått så himla snabbt! Trots det har jag hunnit göra allt som jag velat under den tiden som jag varit här. Jag har skött praktiken ordentligt och umgås så mycket som möjligt med alla släktingarna. Igårkväll åkte jag till Steninge slotts butik tillsammans med farmor, farfar och min fasters familj för att köpa en present till min handledare som tagit hand om mig dem här tre veckorna på Steninge skolan. Så idag efter dem sista lektionerna kunde jag tacka henne ordentligt för tiden som jag fått vara där. Imorgon är det dags för mig att börja packa och förbereda mig inför en vecka i Sollefteå tillsammans med Josefin. En vecka praktik kvar innan sportlovet är här. Efter lovet är det tyvärr dags att åka tillbaka till skolan igen.


God morgon!

Som vanligt är jag ledig idag som jag varit alla andra Måndagar under praktiken. Farmor och farfar har precis åkt till jobbet och jag tänkte ta tag i en uppgift som vi ska göra under praktiken som handlar om ledarskap. Vi ska intervjua en person med en ledande position. Vad passar då bättre än att intervjua min handledare som är idrottslärare? Efter jag förberett frågorna till intervjun tänkte jag hämta mina kusiner från dagis och skolan.

Tumblr_lg6h80k2zm1qbz0xlo1_500_large


Söndag

Om en timme går tåget som ska ta mig tillbaka till Märsta igen. Innan jag åker till stationen ska jag övningsköra med mamma. Ikväll ska jag umgås med min faster eftersom både farmor och farfar jobbar. Vi ska äta middag hemma hos henne och sedan gå på en långpromenad till solariumet. Som ni kanske märk kommer jag inte uppdatera speciellt ofta här i bloggen under veckan. Om jag inte hör av mig återkommer jag nästa helg.


Myskväll med familjen

Trots att jag slutade tidigt ifrån jobbet idag känner jag mig helt slut. Ikväll har jag bestämt mig för att bara stanna hemma och umgås med familjen som jag saknat under veckan. Eftersom jag är borta under vardagarna och prioriterat andra under helgerna har jag inte hunnit träffa dem på senaste tiden. Vi ska äta middag och sedan ha en mysig kväll framför tvn tillsammans. Det ska blir jätte mysigt! Hoppas alla får en trevlig kväll





Två bilder ifrån igår när jag träffade tjejerna hemma hos Molly.


Tillbaka i Uppsala igen

Som vanligt är jag hemma över helgen för att jobba och träffa vännerna. Igår åkte jag tillbaka till Uppsala tidigare än planerat för att jobba och sedan träffa tjejerna hemma hos Molly. Medans dem förfestade var jag nykter hela kvällen eftersom jag skulle jobba tidigt idag. Nu har jag äntligen kommit hem ifrån jobbet och är ledig resten av helgen. Kvällens planer är fortfarande oklara men imorgon tänkte jag träffa Malina som jag inte träffat på evigheter innan jag åker tillbaka till Märsta igen. Här kommer några bilder ifrån veckan. I Måndags passade jag på att ta med kusinerna till badhuset eftersom både dem och jag var lediga. Hoppas ni haft det bra










God morgon!

Innan jag går till praktiken tänkte jag uppdatera kort här i bloggen. Dagarna här i Märsta går verkligen fort. Imorgon är det redan Torsdag! När jag inte är på praktiken umgås jag mest med släkten. I veckan har jag varit ute på långpromenader med min faster Maria, varit till badhuset med mina kusiner och annat. Ikväll ska jag och Maria ha en mysig filmkväll hemma hos henne. Vi ska titta på filmen love and other drugs som jag länge velat sett på bio.